КОНТАКТ

Адреса: Ул. Призренска бр. 50/2, Кучевачка Бара, Скопје.
ТЕЛ: 02/2666 113 и 02/ 2401 712
МОБ: 078/306 669 И 078/366 116

Епошта:Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

ПочетнаЗа Хотел Идила

Опис на комплексот

Недела, 09 Јуни 2013 10:06 Објавено во Опис на комплексот
Хотел Идила-Терзиева е приватна установа за социјална заштита на стари лица, основана во 1998 година. Новиот објект е отворен во 2013 година и е лоциран на само 8 км од центарот на Скопје, во природно зелено опкружување и панорамски поглед кон градот, во кој корисниците можат да уживаат. Чистиот воздух и прекрасната градина, само ја надополнуваат оваа идила       Хотел Идила-Терзиева располага со 38 соби и 5 апартмани, сите се опремени со ТВ приемник и индивидуален тоалет со туш, СОС повикувач. Покрај современо опремените соби и апартмани, Хотел Идила-Терзиева располага и со заеднички простории распространети на приближно 200м2,…
Прочитајте повеќе:

Професионален тим

Недела, 09 Јуни 2013 10:07 Објавено во Професионален тим
За удобноста на престојот на нашите корисници и штитеници, како и за нивната среќа и благосостојба, се грижи професионален тим кој пружи 24 часовна професионална нега.Нивната љубезнoст,енергија, комуникативност се доплнителните спосбности кои ги покажуиваат за нивното работно време. Професионалниот тим го сочинуваат: Социјален работник Психолог Физиотерапевти Медицински сестри Негуватели Готвачи Хигиеничари Домар Перална         Доплнително овој тим го надополнуваат и лица со кои што професионално соработуваме: Доктор (по општа медицина/семеен доктор) Интернист Невролог Фризер Педикир Идила-Терзиева располага и со служба за транспорт на своите корисници и исто така работи на повик од надворешни корисници.      …
Прочитајте повеќе:

Мисија и визија

Недела, 09 Јуни 2013 10:09 Објавено во Мисија, визија
Мисијата на Хотел Идила-Терзиева е да служи до совршенство на своите корисници, исполнувајќи ги нивните животи со чувство на добросостојба, пријателство, среќа и сигурност. Визијата на Хотел Идила-Терзиева е да биде дом на среќни и исполнети корисници и вработени, кои заедно, како едно големо семејство, ќе ја наоѓаат смислата и радоста на секој нов ден.
Прочитајте повеќе:
Oпштествена одговорност за Хотел Идила-Tерзиева претставува дејствување пошироко од рамките на националните закони и општесвени легислативи. Во ова насока, ние внимаваме како нашето дејствување влијае на нашите вработени, корисници, општествената заедница и животната средина. Нашиот фокус е пред се вперен кон односите со вработените и прилагодливите, блиски до совршенство, услови на нашите корисници. Исполувајќи ги овие услови темелно и суштински, создаваме беспрекорна основа за спроведување на активноости поврзани со грижа за животната средина и вложување во заедницата преку: Организирање бесплатни семинари за здраво стареење, Организација и подршка на културни настани, Континуирани хуманитарни акции, Стипендирање на студентски програми на Факултетот за…
Прочитајте повеќе: