КОНТАКТ

Адреса: Ул. Призренска бр. 50/2, Кучевачка Бара, Скопје.
ТЕЛ: 02/2666 113 и 02/ 2401 712
МОБ: 078/306 669 И 078/366 116

Епошта:Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

ПочетнаЖивотот во Хотел ИдилаГрижа за здрав живот

Грижа за здрав живот

Посветеноста на здравјето кај повозрасните лица никогаш не било поважно. Затоа ние се трудиме да водиме постојана грижа за главните медицински индикатори кои посочуваат кон одреден здравствен проблем. Постојано и секојдневно мерење на крвен притисок, проверка на висината на шеќерот во крвта, како и чести ЕКГ прегледи се наша рутина. Исто така, обезбедени се регуларни неделни посети од доктор, и секако негово појавување секогаш кога дополнително тоа ќе биде потребно.

Бидејќи физичката активност е од исклучително значење за виталноста на нашите корисници, во Хотел Идила-Терзиева никако не ја изоставуваме. Секојдневно се организирани фитнес часови и лесни физички вежби специјално прилагодени за потребите на старите лица.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

И секако, бидејќи се грижиме за здравата храна и за одмерена физичка активност, сакаме што повеќе да бидеме информирани во таа насока. Затоа соработуваме со доктор нутриционист и посетуваме ќе организирани специјални СЕМИНАРИ ЗА ЗДРАВО СТАРЕЕЊЕ, каде што нашето стекнато дополнително занење ќе го споделиме со нашите корисниците. Ќе учествуваме во разни проекти кои се опфаќаат активности и теми за АКТИВНО СТАРЕЕЊЕ и ќе бидеме дел од кампањи и подигање на јавна свест за старотста и стареењето како дел од нашиот животен циклус.

Последен пат изменето на Сабота, 12 Јули 2014 06:11